Roki gal pasimokyk Lietuviu kalbos nes rasai taip kaip ir girdisi. Nesakau kad nesuprantu ka tu rasai ar panasiai bet bl perskaityk kokias 2 gal 3 knygas. Ir gal nebereikes manes klaust kaip kas rasosi.
Pats irgi ne lietuviškai rašai, saulyte.
"Keliam LRG.LT atgal" sakot.
Na tai gal ir pradėsiu visa savo durną, niekam neįdomią bei pesimistinę litaniją (nuomonę ką reiktų pakeisti/padaryti).
Turbūt jau ir taip visiems aišku, kad SA:MP yra jau "OLD-SCHOOL" thing. Tačiau kartais yra labai įdomu prisiminti senus gerus laikus, pabendrauti su draugais. Bet serveryje vyrauja labai chuliganiška atmosfera, nėra malonu ten būti. Neseniai atėjau čia pažaisti ir serveryje viskas Lygiai taip pat kaip ir tada kai aš išėjau. Forumas irgi taip pat pasibaisėtinas, jokios tvarkos. Galbūt jau reikėtų pradėti daryti išvadas? Kažkas (atsimenu) žadėjo didelias permainas, vos ne naują GM'ą, bet taip nieko iki dabar. Tušti pažadai lygiai taip pat kaip ir Lietuvos valdžia. Iš pagrindinių administratorių jokios iniaciatyvos ką nors pakeisti serverio labui. Galbūt todėl, kad Samp_Tėvas b*bį dėjęs? Kas čia žino.
Taigi mano pasiūlymui Jums, valdžia:
1. Jau pats laikas sutvarkyti forumą. Forumas - tai informacijos šaltinis norint ką nors sužinoti apie serverį. Didžioji informacijos dalis yra pasęnusi. Forumas tai kaip ir knygos antroji pusė. Ji tokia pat svarbi kaip ir knygos viršelis (serveris), bet jeigu forumas atrodo baisiai tai ir serveris atrodo lygiai taip pat.
2. Forumo moderatoriai - manau jau reikėtų pradėti rinkti forumo prižiūrėtojus? Jie visais laikais buvo reikalingi bei naudingi, tačiau dabar dėl kažkokios priežasties jų buvo atsisakyta. Jie turi būti pradedami vėl rinkti - atsakingi, rimti bei protingi žmonės turėtų būti renkami į šį postą.
3. Administracija. Na administratoriai čia niekada nebuvo labai geri, tačiau buvo laikų kai didžioji dauguma jų buvo idealūs. Bet dabar serveryje netvarka, buvau užėjęs, pasedėjau porą vakarų - tai kas prie ligoninės šaudo, tai koks policininkas ne į temą ateina ir susprogdina mano automobilį. Vat tokie dalykai turėtų būti stebimi, bet administratoriai - jie nedirba savo darbo, jie žaidžia savo malonumui - kas ir sugadina jų statusą. Mano nuomone, jis turi dirbti šį darbą, jeigu jau pasirengė juo būti, tai turbūt yra pasiruošęs ne žaisti sau, o serverio labui.
4. Administratoriaus postas. Kiek atsimenu jis yra labai durnos sistemos. Už kiekvieną teleportą (/get; /to) reikia mokėti pinigus. Koks tikslas buvo tai daryti. Čia yra pinigų reketavimas. Žmogus, išrinktas administratorius, kuris nėra piniguočius jis negali atlikti administratoriaus pareigų tinkamai. Manau turėtų būti įdėta kita "valdžios" sistema.
5. Serveryje yra objektų perteklius, nes netgi ir su ganėtinai galingu internetu bei kompiuteriu kai kuriuose serverio vietose labai stringa (FPS drop). Aš manau, kad jie turėtų būti sumažinti iki minimumo. Sumažinus juos dings kartu ir striginėjimas, o kartu galima ir patenkinti kai kuriuos žmonių kurtus "mapp" darbus. Kas mano nuomone, yra nuostabu.
6. Eventai. Eventų įvairovė čia neapsakoma: DM, išlikimas. Patys paprasčiausi event'ai, kuriuos galima surengti. Aš nesuprantu, negi jums žmonėms nėra noro sudalyvauti įdomiam, įtraukiančiam event'e? Tos pačios drift lenktynės, drag lenktynės... O kur dar "Off-Road" dalykai...
7. Serverio ekonomika. Man atrodo, kad vieninteliai jūs Lietuvoje vis dar neįsivedėt EURO. Kad ir paražytas euras, bet kas juokingiausia, kad kainos tai išliko tos pačios.. Jėzau, negi jūs valdžia esat tokie durni, kad negalit elementariausio dalyko sutvarkyti kaip ekonomika? Juk daugiau įdomiau žaisti bus...
Santrauka būtų tokia, kad serveris nėra žlugęs, bet jis įjungtas, kad tik būtų įjungtas ir viskas. Prisijungi - padurniuoji, padurniuoji ir atsijungi. Jokio įdomaus žaidimo nebėra, nebėra jokios iniacetyvos ieškotis darbo, nes paprasčiausiai NEĮDOMU. Darbdaviai jokių treniruočių ar kelionių nebedaro. O kur atrankos? Tie trečiadieniai - šeštadieniai (20:00) kai prasidėdavo atrankos, visi žmonės serveryje buvo kažkuo užsiėmę, kas taisykles mokėsi, kad šaudyti mokėsi. O dabar - paprašei pakvietimo - ir turi.
Na bet čia SA:MP, čia jau "Old-School" thing, bet gal iš to galit padaryt ką nors nematyto?
Atsiprašau dėl gramatinių klaidų (jeigu tokias rasit).
Pagarbiai, K. Barlow