Anketa Į Vi - Geras Faras Direktoriaus Post'ą - Anketų archyvas - LRG.LT - Išlik ištikimas tam nuo ko pradėjai

Peršokti prie turinio

Change
Nuotrauka

Anketa Į Vi - Geras Faras Direktoriaus Post'ą

direktorius

  • Užrakinta tema Tema yra užrakinta
7 atsakymai į šią temą

#1
Donatas_Nokia

Donatas_Nokia

    Forumo pažiba

  • 1018 Pranešimai
    • Išbūta laiko: 56d 19v 58m 38s
  • MiestasKaimas.
  • Žaidimo nikas:Donatas_Nokia
Reputacija: 309
Propogandistas

!Anketa į VI - Geras Faras Direktoriaus postą !




- Norėdami tapti VI - Geras Faras valstybinės įstaigos direktoriumi jūs privalote būti susipažinę su Direktorių / Pavaduotojų taisyklėmis kurios randasi štai čia , turite žinoti visus darbuotojų limitus ir jų griežtai laikytis antraip būsite baudžiami įspėjimais, darbuotojų limitus rasite paspaude ČIA
- Jeigu būnant direktorium jums darbas pabodo arba atsirado kita priežastis dėl kurios jūs norite palikti direktoriaus postą, jūs PRIVALOTE užpildyti atsistatydinimo iš direktoriaus posto anketą antraip galite papulti į DIREKTORIŲ JUODAJĮ SĄRAŠA ! Direktoriaus atsistatydinimo anketas rasite paspaudę ČIA
kas be ko, privalote žinoti visas žaidėjų taisykles, galvoti logiškai Žaidėjui, kuris yra pirkęs direktorių už tikrąją valiutą galioja lygiai tos pačios taisyklės kaip ir išrinktam iš anketų.
Savo firmą turite prižiūrėti atsakingai ir taip kad nebūtų jokių nusiskundimų iš žaidėjų, direktoriaus postas yra labai atsakingas dalykas ir pildydami anketą į direktoriaus postą jūs turi susitaikyti su tuo jog turėsite dirbti atsakingai ir beabejo sąžiningai. Pagal naujus reikalavimus darbas nebus lengvas. Pildyti galima tik į vieno darbo direktoriaus postą (negalima užpildyti dviejų anketų vienu metu).
SVARBU:

Pildydami anketą jūs turite turėti

TeamSpeak'ą - Jis reikalingas tam, kad jeigu būtų susirinkimas ar pnš. Eitų su jumis lengvu būdu bendrauti.
Skype - Dėl lengvo susisiekimo.
Taip pat, pildant anketą į direktorių privalote būti pražaidę bent 50 valandų žaidimę ( Valandas galite pasižiūrėti paspaudę ČIA, bent minimaliai turite žinoti apie firmą į kurios direktorius pildote anketą,
Reikalavimai yra tikrai labai maži, todėl ir papult į direktorių gretas taip pat nėra sunku.



! Direktorių Priežiūros Kontrolė pasilieka teisę koreguoti arba redaguoti šį tekstą, todėl kiekvieną karta pildant anketą privalote viską akilai perskaityti !



Direktorius bus renkamas 2016-03-19




__________________________________________________________________________________________________


! PILDYMO FORMA !



Į situacinius klausimus turite atsakyti itin rišliai bei išsamiai !




1. Jūsų Vardas_Pavardė ( Žaidime ) -
2. Jūsų XP kiekis serveryje -
3. Jūsų išžaistos valandos serveryje ( pasižiūrėsite ČIA )
4. Jūsų amžius -

5. Testo rezultatai ( http://egzaminas.lrg.lt/direktoriu )

SITUACINIAI KLAUSIMAI:

* Kaip elgtumėtės jeigu jūsų nuolat prašytų pakelti rangą ? -

* Kaip žadat elgtis su savo darbuotojais,ar jūs būsite griežtas vadovas, ar atlaidus ir šiltas? (atsakykite pagal savo charakterį ir pažiūras, nebūtina laikytis klausimo formuluotės, bet privaloma į jį atsakyti) -

* Kaip vyks pavaduotojo atranka ? -

* Darbo biudžetas smunką žemyn. Kaip elgsitės kad jį pakeltumėte ? -

* Kaip vykdysite atrankas? Kokių atrankų tipų esate sugalvoję ? -

* Jūsų darbas visiškai nepopuliarus, nėra norinčių dirbti, kokiu būdu jūs pritrauksite pas save dirbti žaidėjų ? -

* Iš jūsų darbo staiga pradėjo išeidinėti žaidėjai, kaip sudominsite juos, kad jie pasiliktų, kaip manote, ko trūksta jūsų darbe, kad išlaikytumėt jo populiarumą, kodėl žaidėjai staiga pradėjo išeidinėti?


  • 3

Paveiksliukas

Paveiksliukas

Paveiksliukas


#2
Tony_Grey

Tony_Grey

    Isijautęs

  • 91 Pranešimai
    • Išbūta laiko: 2d 3v 44m 20s
  • MiestasKedainiai
  • Žaidimo nikas:Don_Green
Reputacija: 61
Monstras

1. Jūsų Vardas_Pavardė ( Žaidime ) - Tony_Grey

2. Jūsų XP kiekis serveryje - 38k

3. Jūsų išžaistos valandos serveryje ( pasižiūrėsite  ČIA ) 166h 12s

4. Jūsų amžius - 19
5. Testo rezultatai ( http://egzaminas.lrg.lt/direktoriu )
Viso klausimų: 16

Teisingai atsakei: 12
Tavo vidurkis: 75%

 
SITUACINIAI KLAUSIMAI:
 
* Kaip elgtumėtės jeigu jūsų nuolat prašytų pakelti rangą ? - Rango pakėlimas priklauso nuo žaidėjo aktyvumo ir pareigų vykdymo, jeigu žaidėjas tik visus daužo su tazeriu, aukštesnio rango nesitikėk. Jeigu labai žmogus nori kad pakelčiau rangą (neįžeidinėdamas), padaryčiau kokį išbandymą arba kokią treniruotę patikrint ar jis tikrai vertas rango pakėlimo. Galvoju apie įdėją padaryti pliusų sistemą, kur kiekvienas žaidėjas turėtų galimybę gauti rangą arba nusiimti esamą įspėjimą. Iš pirmo įspudžio gali atrodyti, jog labai sunku yra gauti rango pakelimą iš manes, tačiau niekada dar taip nebuvo, jog kątik į darbą atėjęs policininkas per dieną tampa komisaru.. Tikrai to vertas žaidėjas bus pastebėtas manęs ir tikriausiai bus pakeltas jo darbo rangas be klausimų.
 
* Kaip žadat elgtis su savo darbuotojais,ar jūs būsite griežtas vadovas, ar atlaidus ir šiltas? (atsakykite pagal savo charakterį ir pažiūras, nebūtina laikytis klausimo formuluotės, bet privaloma į jį atsakyti) - Esu gan geranoriškas, bet niekada nepamirštu taisyklių ir jų pats laikausi, to paties tikiuosi iš savo darbuotojų. Su darbuotojais elgsiuos taip pat kaip ir jie su manimi (proto ribose) (no homo), jeigu jie bus mandagūs ir elgsis racionaliai, aš taip pat būsiu atlaidesnis ir nuolankus jiems, nepamiršdamas savo kaip direktoriaus pareigų. Kaip ir visuose darbuose, darbuotojų būna darbščių, bei tyngynių, stengsiuos tai sutvarkyt būdamas šiek tiek griežtesnis nei įprastai, tačiau proto ribose žinoma.
 
* Kaip vyks pavaduotojo atranka ? - Pagal tai, kaip jie įsivaizduoja pavaduotojo pareigas, jeigu jie mano kad pavaduotojas tai visagalis ir gali elgtis neproporcingai nustatymos taisyklėms - sorry, ieškosim kito pavaduotojo. O jeigu iš žaidime esančių žmonių neišsirinksiu pavaduotojo, atliksiu atranka forume, su gan griežtais reikalavimais, ir praktiniais klausimais kurių bet koks neišprusęs žaidėjas neatsakytų. Pavaduotojo atranka nebus iš lengvųjų, tačiau šią vietą gavęs žaidėjas jausis kad tikrai jis yra ypatingas, bei atsiskiriantis nuo paprastų žaidėjų, pagal įdėją, taip ir tūrėtų jaustis direktoriaus pavaduotojas.
 
* Darbo biudžetas smunką žemyn. Kaip elgsitės kad jį pakeltumėte ? - Paraginčiau visus darbuotojus aktyviau bausti nusikaltelius ir nenusižengiant darbo etikai dalinti baudas, bet atrgobinėti (perimti banką)  bei apsaugoti svarbius pastatus, įskaitant užgrobtus objektus, jeigu tokie vyktų. Dar yra galimybė prašyti žaidėjų investuoti į ši darbą kokią nors sumą, atsidėkodamas jiems, galėčiau daugiausiai investavusius žmones patalpinti garbės lentoje arba kažką kito sugalvoti tuo momentu (everybody wins). Blogiausiu atvėju investuočiau iš savo kišenės, kadangi esu direktorius todėl turiu rūpintis savo darbu. Taip po gi, esu atsakingas už biudžeto prižiūrėjimą, tai reiškia, jog nei viena investicija į darbą nepraslys pro mano akis, o jeigu atsitiktų taip, jog tuo momentu nebūčiau prisijungęs, įgaliočiau savo pavaduotoją tuom rūpintis.
 
* Kaip vykdysite atrankas? Kokių atrankų tipų esate sugalvoję  ? - Atrankos vyks žmonių susibūrimais, bei treniruočių organizavimais (DM eventais parodyt jog būsimasis PD galėtų pasipriešinti nusikaltėliams atgrobimuose, taip pat vyktų gaudynių treniruotės, jos skirtos būsimiems PD patikrinti kaip jie gaudytų nusikaltėlius pabegusius iš kalėjimo) bei praktiniais klausimais į kuriuos nėra paprasto logiško atsakymo. Pvz: Kaip elgtumėtes jeigu nusikaltelis kategoriškai atsisako jums talkinti ir priešinasi suimamas, tačiau direktorius jus kviečia neatideliotinam pokalbiui, del kurio neatvykimo galite būti įspėtas? Ir panašūs praktiniai klausimai kurie atskirtų žaidėjus kurie norėtų dirbti PD tik dėl algos ir tazerio panaudojimo, nuo tų kurie tikrai nori dirbti PD ir būtų verti dirbti šį darbą.
 
* Jūsų darbas visiškai nepopuliarus, nėra norinčių dirbti, kokiu būdu jūs pritrauksite pas save dirbti žaidėjų ? - Atsižvelgus į tai, jog PD nėra sėdimas darbas, manau jog darbuotojų drausmingumas, bei veiksmas pritrauktų norinčių dirbti šį darbą. O jeigu nepritraukčiau žmonių paprastai, padaryčiau pvz: mini eventą (pvz DM) su prizu iš mano kišenės ir darbo vietą, kuris tikrai suviliotų ne vieną norintį. Žinoma, atranka nėra lengva, užtad paprašyčiau jau esančių darbuotojų parašyti viešai nuomonę apie darbą, kad jų nuomonė pritrauktų daugiau suabėjojusių žmonių, kurie dar nėra apsisprendę ar jie norėtų dirbti šį darbą.
 
* Iš jūsų darbo staiga pradėjo išeidinėti žaidėjai, kaip sudominsite juos, kad jie pasiliktų, kaip manote, ko trūksta jūsų darbe, kad išlaikytumėt jo populiarumą, kodėl žaidėjai staiga pradėjo išeidinėti? Visu pirma, paprašyčiau jų priežasties kodėl jie paliko darbą, jeigu tai dalykinė priežastis (kito darbuotojo įžeidinėjimas) , tada pats susitvarkyčiau su šia problema įspėdamas blogą darbuotoją ir palikusį darbą gražinčiau be anketos. O jeigu priežastis yra ne darbuotojuose, o pačiame darbe, sakykim trūksta veiksmo, tada bandyčiau derinti reikalus ir versti darbuotojus su savo iniciatyva aktyviau dalyvauti gatvėse. Kitu atvėju, jeigu žaidėjas pasiūlo gera darbo įdėją ir išeina iš darbo, dėl to jog jos niekas neįgyvendino, arba jis liko neišgirstas, asmeniškai aš kreipčiaus į aukščiausiuosiu ir bandyčiau tikrai to vertą įdėją įgyvendint. Tačiau, jeigu žaidėjas paliktų darbą del finansinių problemų (nepakankamas užmokestis, arba tiesiog nesiseka rinkti baudas ar įkalinti žaidėjus) tada kompensuočiau trūkumą iš savo kaip direktoriaus kišenės. Manau jog kitų svarbių priežasčių, kodėl žmonės turėtų palikti darbą, neskaitant tiesiog papraso noro dirbti kitokį darbą, nes gal tiesiog nepritampa prie kolektyvo arba darbo standartų, manau nebūtų.


P.S. Atsiprašau už tiek daug rašliavos, nesu J.Petruolis, tačiau tiesiog suprantu šį darbą kaip labai rimtą, dėl to ir stengiuos

  • 9

Bitch, i'm back.


#3
James_Cool

James_Cool

    Priklausomas nuo forumo

  • 577 Pranešimai
    • Išbūta laiko: 6d 2v 38m 33s
  • MiestasKlaipėdos raj.
Reputacija: 47
Monstras

1. Jūsų Vardas_Pavardė ( Žaidime ) - James_Cool
2. Jūsų XP kiekis serveryje - 77'000 XP
3. Jūsų išžaistos valandos serveryje ( pasižiūrėsite ČIA ) 550 val.
4. Jūsų amžius - 15 metų.

5. Testo rezultatai ( http://egzaminas.lrg.lt/direktoriu )

Jūsų rezultatas:
Viso klausimų: 16
Teisingai atsakei: 14
Tavo vidurkis: 88%


SITUACINIAI KLAUSIMAI:

* Kaip elgtumėtės jeigu jūsų nuolat prašytų pakelti rangą ? - Visi darbuotojai labai gerai žino, jog rango jie, įpač dirbdami tokį darbą jie lengvai negaus. Už įkirius "zyzimus" darbuotojai bus baudžiami už taisyklių nesilaikymą/nežinojimą ir galiausiai išmetami jei tai pasikartoja daugiau nei du kartus. Policijos darbe darbuotojai turės užsitarnauti rangą, T.Y. rodyti efektyvų, nuolatinį darbą, aktyvumą, pagalbą kolegoms, galiausiai turės atlikti valdžios paskirtą užduotį. Tik pilnai įvykdęs šiuos reikalavimus darbuotojas turės galimybę į pereiti aukštesnes pareigas.

* Kaip žadat elgtis su savo darbuotojais,ar jūs būsite griežtas vadovas, ar atlaidus ir šiltas? (atsakykite pagal savo charakterį ir pažiūras, nebūtina laikytis klausimo formuluotės, bet privaloma į jį atsakyti) - Žinoma, jog kiekvienas direktorius turi mokėti vadovauti, supykti, atleisti, suprasti. Todėl stengsiuosi šiuos kriterijus atitikti. Būsiu teisingas, priklausys nuo darbuotojų elgesio kaip ir apie ką aš su jais kalbėsiu.

* Kaip vyks pavaduotojo atranka ? - Tai vienas iš svarbiausių dalykų. Pirmiausia bus surinkta pilnai dirbanti komanda. Pirmąją darbo savaitę aš stebėsiu visus darbuotojus, žinoma keli išlys kurie stengiasi, moka save parodyti, nebijo kalbėti. Tokių tikrai nebūna daug, bet atsiradus bent triems kandidatams, bus paskirtos užduotys kurias turės atlikti norint gauti pavaduotojo postą. Užduotys nebus lengvos, jas sudarys tiek praktika tiek teorija tad šie išrinktieji turės stipriai pasistengti.

* Darbo biudžetas smunką žemyn. Kaip elgsitės kad jį pakeltumėte ? - Pirmiausia reikia susirasti problemą, o po to ją spręsti. Gal būt apribosiu ginklus darbuotojams, kadangi juos papildyti nukrenta nemažai lėšų iš darbo fondo. Taip pat skatinsiu darbuotojus akylai stebėti miestą, bausti už mažiausia nusikaltimą. Per kiekvieną pastatų, banko užgrobimą visiems KARTU vykti į užgrobtają vietą ir komandiškai apasugoti jį. Taip pat ieškosiu darbo remėjų, kurie parėmę mus gaus policijos paslaugų (asmenišką saugojimą, ginimą, pagalbą).

* Kaip vykdysite atrankas? Kokių atrankų tipų esate sugalvoję ? - Turbūt dažniausia atranka bus dviejų etapų - Pirmasis etapas vyks forume, kur bus užduodami teoriniai uždaviniai, antrasis etapas bus žaidime, kur bus gebėjimų patikrinimas ( šaudymo, gaudymo, reakcijos).

* Jūsų darbas visiškai nepopuliarus, nėra norinčių dirbti, kokiu būdu jūs pritrauksite pas save dirbti žaidėjų ? - Manau jog policija tikrai nebus nepopuliarus darbas, kadangi jame visuomet yra kažkokio veiksmo. Bet jei taip nutiktų, jog niekas neina į atrankas padidinčiau darbo efektyvumą, jog visi kiti žaidėjai matytų jog policijoje yra daug veiksmo, tai gana įdomus darbas ir panašiai. Taip pat daryčiau mini atrankas kuriose būtų apklausti iki 3 žaidėjų.

* Iš jūsų darbo staiga pradėjo išeidinėti žaidėjai, kaip sudominsite juos, kad jie pasiliktų, kaip manote, ko trūksta jūsų darbe, kad išlaikytumėt jo populiarumą, kodėl žaidėjai staiga pradėjo išeidinėti? Tuoj pat daryčiau susirinkimą ir išsiaškinčiau dėl kokių priežasčių tai vyksta, kadagi darbuotojai daugiau bendrauja tarpusavyje dirbdami nei direktorius su jais. Taip pat būtų dalinamos premijos, palengvinamas darbas ar kažkas panašaus, atsižvelgus į išėjimo priežastis.


  • 0

3f0f2779ad7d94ac5dc723ab31baae44935.jpg


#4
Rokas_Rokeriux

Rokas_Rokeriux

    Mėgstantis rašyt

  • 165 Pranešimai
    • Išbūta laiko: 6d 7v 24m 37s
  • MiestasPasvalys
  • Žaidimo nikas:Rokas_Rokeriux
Reputacija: 35
Nuostabu!

 

1. Jūsų Vardas_Pavardė ( Žaidime ) - Rokas_Rokeriux
2. Jūsų XP kiekis serveryje - 38k.
3. Jūsų išžaistos valandos serveryje ( pasižiūrėsite ČIA ) 175h
4. Jūsų amžius - 15_greit 

5. Testo rezultatai ( http://egzaminas.lrg.lt/direktoriu 69%

SITUACINIAI KLAUSIMAI:

* Kaip elgtumėtės jeigu jūsų nuolat prašytų pakelti rangą ? -Pasakyčiau: Lauk užduočių per kurias galėtum pasikelti rangą, o jei prašynetu duočiau žodinį isp.

* Kaip žadat elgtis su savo darbuotojais,ar jūs būsite griežtas vadovas, ar atlaidus ir šiltas? (atsakykite pagal savo charakterį ir pažiūras, nebūtina laikytis klausimo formuluotės, bet privaloma į jį atsakyti) -Būčiau ir šiltas su savo darbuotojais ir griežtas.

* Kaip vyks pavaduotojo atranka ? - Padarysiu anketą forumę ir paskelbsiu visiem, tiek žaidime tiek forume

* Darbo biudžetas smunką žemyn. Kaip elgsitės kad jį pakeltumėte ? -Jei neturėčiau pinigu, pamėginčiau jį prikelti ir paprašyčiau, kad darbuotojai į jį investuotu arba tiesiog surinkčiau aktyvių žmonių policijos komandą ir biudžetas savaime pakiltu.

* Kaip vykdysite atrankas? Kokių atrankų tipų esate sugalvoję ? -Pagrindinės atrankos būtų forume, jos sudarytų anketos. Ir butu mini atrankos serverį, sudarytų nelengvi klausimai, kad nepakliūtu taip lengvai į darbą.

* Jūsų darbas visiškai nepopuliarus, nėra norinčių dirbti, kokiu būdu jūs pritrauksite pas save dirbti žaidėjų ? -Rengčiau įvairiausias treniruotes, didinčiau premijas ir t.t

* Iš jūsų darbo staiga pradėjo išeidinėti žaidėjai, kaip sudominsite juos, kad jie pasiliktų, kaip manote, ko trūksta jūsų darbe, kad išlaikytumėt jo populiarumą, kodėl žaidėjai staiga pradėjo išeidinėti? Pirmiausia paklauščiau kodėl jie išėjo? Ar buvau per griežtas? paklausčiau kas ne taip? Manau jei patinka tas darbas jie ir dirbs.

 

 

  • 1

baner10.jpg


#5
Rule

Rule

    Tvirtas narys

  • 242 Pranešimai
    • Išbūta laiko: 4d 9v 47m 46s
  • Žaidimo nikas:Rule_Voluma
Reputacija: -45
Nu durnas žmogas

1. Jūsų Vardas_Pavardė ( Žaidime ) -  Rule_Voluma
2. Jūsų XP kiekis serveryje -  55k
3. Jūsų išžaistos valandos serveryje ( pasižiūrėsite ČIA ) 851val
4. Jūsų amžius -  12M.


SITUACINIAI KLAUSIMAI:

* Kaip elgtumėtės jeigu jūsų nuolat prašytų pakelti rangą ? - Nekelciau nes butu tasku sistema ir i ja galetu pildyti susiringtu taskus pasikeistu paskus i rang ir pakelciau

* Kaip žadat elgtis su savo darbuotojais,ar jūs būsite griežtas vadovas, ar atlaidus ir šiltas? (atsakykite pagal savo charakterį ir pažiūras, nebūtina laikytis klausimo formuluotės, bet privaloma į jį atsakyti) - Busiu grieztas nes jei neklausys ir bus kokie bomzai tai kam man tokiu reikia? :)

* Kaip vyks pavaduotojo atranka ? -  Per forumo atrankas 

* Darbo biudžetas smunką žemyn. Kaip elgsitės kad jį pakeltumėte ? -  Pakviesciau daugiau zmoniu ir manau biudzetas didetu 

* Kaip vykdysite atrankas? Kokių atrankų tipų esate sugalvoję ? - Per foruma ir per zaidima bus atrankos i darba

* Jūsų darbas visiškai nepopuliarus, nėra norinčių dirbti, kokiu būdu jūs pritrauksite pas save dirbti žaidėjų ? - Paklausciau visu pirma kodel jie LEAVINA darba.Ir jei butu priezastis mes ja isprestum ir darbas vel populerus butu musu LRG.LT serveryje

* Iš jūsų darbo staiga pradėjo išeidinėti žaidėjai, kaip sudominsite juos, kad jie pasiliktų, kaip manote, ko trūksta jūsų darbe, kad išlaikytumėt jo populiarumą, kodėl žaidėjai staiga pradėjo išeidinėti? Kaip ir minejau paklausciau kokia priezasti jie turi ir mes ja sprestumem ir vel pakviesciau zmones ir LRG.LT serveryje butu daugiau apsaugos :)


  • -6
Paveiksliukas

#6
Emilis_Nesakysiuu

Emilis_Nesakysiuu

    Lrg.lt fanas

  • 254 Pranešimai
    • Išbūta laiko: 31d 4v 19m 33s
  • MiestasMiestas
  • Žaidimo nikas:Emilis_Nesakysiu
Reputacija: 172
Gangsta shit
1. Jūsų Vardas_Pavardė ( Žaidime ) - Emilis_Nesakysiuu
2. Jūsų XP kiekis serveryje - 136000
3. Jūsų išžaistos valandos serveryje ( pasižiūrėsite ČIA ) apie 900
4. Jūsų amžius - 14
5. Testo rezultatai ( http://egzaminas.lrg.lt/direktoriu) 81%

SITUACINIAI KLAUSIMAI:

* Kaip elgtumėtės jeigu jūsų nuolat prašytų pakelti rangą ? - Priimsiu tokius žaidėjus kurie susiprastų neprašinėt, na, o jei taip atsitiks pirmą kartą gaus žodinį įspėjimą, o jei darbuotojas toks bukas, ir nesupras gaus ir darbo įspėjimą (1 - 2).

* Kaip žadat elgtis su savo darbuotojais,ar jūs būsite griežtas vadovas, ar atlaidus ir šiltas? (atsakykite pagal savo charakterį ir pažiūras, nebūtina laikytis klausimo formuluotės, bet privaloma į jį atsakyti) - Būsiu griežtas kartais ir "šiltas". Bet jei supykdys gero nesulauks.

* Kaip vyks pavaduotojo atranka ? - Bus pliusų sistema forume, tik darbuotojas surinkęs tam tikrą skaičių pliusų galės pildyt į pavaduotoją.

* Darbo biudžetas smunką žemyn. Kaip elgsitės kad jį pakeltumėte ? - Bus darbo susirinkimai kiekvieną savaitę, jų metu aptarsim visus pliusus bei minusus, ką gal būt pakeist arba idėt naujo.

* Kaip vykdysite atrankas? Kokių atrankų tipų esate sugalvoję ? - Bus forume anketos, į savaitę po 1 - 2 mini atrankas, jei forume žaidėjas pateks, žaidime jis bus apklaustas, išmėginti jo vairavimo, bei šaudymo sugebėjimai.

* Jūsų darbas visiškai nepopuliarus, nėra norinčių dirbti, kokiu būdu jūs pritrauksite pas save dirbti žaidėjų ? - Reiktų sužavėt žaidėjus smagiomis, bei dažnomis treniruotėmis, didele alga ( premijomis ), bei veiksmu, kurio tikrai netrūks.

* Iš jūsų darbo staiga pradėjo išeidinėti žaidėjai, kaip sudominsite juos, kad jie pasiliktų, kaip manote, ko trūksta jūsų darbe, kad išlaikytumėt jo populiarumą, kodėl žaidėjai staiga pradėjo išeidinėti? Dažniausiai žaidėjai išeidinėja dėl blogų bendradarbių ( iškart sakau, priimsiu tik normalius), bei mažai veiklos. Į savaitę 1, gal 2 kartus padarysiu treniruotę, gal ir reidą, kad nebūtų nuobodu. Kaip sakiau sukursiu pliūsų sistemą forume, tai bus dėl ko stengtis. Aišku bus ir premijos už gerai atliktą darbą.
  • 7

#7
😈ᗴᐯᗩᒪᗪᗩᔕ😈

😈ᗴᐯᗩᒪᗪᗩᔕ😈

    Gerbiamas

  • 340 Pranešimai
    • Išbūta laiko: 5d 13v 35m 39s
  • Žaidimo nikas:Evaldas_Marozas
Reputacija: 57
Monstras
 

1. Jūsų Vardas_Pavardė ( Žaidime ) - Evaldas_Marozas 
2. Jūsų XP kiekis serveryje - 81586, netikite? Įrodymai- http://www.part.lt/i...73e20796383.jpg
3. Jūsų išžaistos valandos serveryje ( pasižiūrėsite ČIA ) 585H, netikite? Įrodymai- http://www.part.lt/i...73e20796383.jpg
4. Jūsų amžius - 13 (:/)

5. Testo rezultatai ( http://egzaminas.lrg.lt/direktoriu ) 81% Netikite? Įrodymai- http://www.part.lt/i...faabcaf9218.PNG

SITUACINIAI KLAUSIMAI:

* Kaip elgtumėtės jeigu jūsų nuolat prašytų pakelti rangą ? - Už nieką tikrai nedalinčiau, būtų forume padarytos taškų sistemos, arba būtų pakeltas rangas kuomet padeda Direktoriui-Pavaduotojui (Gali būti ir reido metu ir panašiai.)  (Jeigu vistiek prašinėtų rang'o, perspėčiau, kad pildytų taškų sistemas, na, o jeigu nesiliaus-bus duodami įspėjimai :))

* Kaip žadat elgtis su savo darbuotojais,ar jūs būsite griežtas vadovas, ar atlaidus ir šiltas? (atsakykite pagal savo charakterį ir pažiūras, nebūtina laikytis klausimo formuluotės, bet privaloma į jį atsakyti) - Manau tai yra iš tiesų rimtas darbas, taip, kad būsiu griežtas :)

* Kaip vyks pavaduotojo atranka ? - Bus paskelbta anketa į Pavaduotoją forume.

* Darbo biudžetas smunką žemyn. Kaip elgsitės kad jį pakeltumėte ? - Manau reikėtų sužinoti kodėl jis krenta, tarsimės su darbuotojais, bandysime kažką pakeisti kas buvo blogai į gerąją pusę, visų apsiklausinėsiu ar kiti bendradarbiai ,,nepiknaudžiauja" savo komandomis, jomis nesinaudoja savo malonumui (Speceliai). Na ir manau tokius dalykus padarius-pakeitus, tai tikrai manau pasikels biudžetas :)

* Kaip vykdysite atrankas? Kokių atrankų tipų esate sugalvoję ? - Na manau atrankų serveryje nedarysiu, nes tai nėra koks paprastas darbas, tai manau žaidėjus priimsiu tik iš forumo anketų (Ir tai bus atsižvelgta, kaip jus bendravo prieš tai su serverio žaidėjais, ar buvo malonus).

* Jūsų darbas visiškai nepopuliarus, nėra norinčių dirbti, kokiu būdu jūs pritrauksite pas save dirbti žaidėjų ? - Na viso pirma aš nesiūlysiu į darbą be anketų, kad tik pasikeltų darbuotojų skaičius, tiesiog kai kurie kiti serverio žaidėjai pamatys, kad Direktorius tikrai bando savo visas jėgas, ant šio darbo, tai manau tikrai norės pildyti anketas į darbą forume, ir tikrai bus patenkinti darbu. :)

* Iš jūsų darbo staiga pradėjo išeidinėti žaidėjai, kaip sudominsite juos, kad jie pasiliktų, kaip manote, ko trūksta jūsų darbe, kad išlaikytumėt jo populiarumą, kodėl žaidėjai staiga pradėjo išeidinėti? Na manau, kad niekada taip nenutiks, nes gi kaip ir sakiau- Sudėsiu visas pastangas, jėgas, kad jiems tik patiktų šis darbas, būtų įdomus, ir būtų daug veiksmo, na, o jeigu taip ir nutiks, tai čia jau bus jų bėdos, kad išėjo iš tokio nuostabaus darbo. :)


  • -1

95853a5333a79b607443a20249b8f2cb604.jpg


#8
ฅ Morčius ฅ

ฅ Morčius ฅ

    Klubų prižiūrėtojas

  • 3426 Pranešimai
    • Išbūta laiko: 55d 20v 49m 47s
  • MiestasVilnius
  • Žaidimo nikas:Martis_Martini
Reputacija: 687
Mylimas

Geras Faras darbo direktoriumi tampa Tony_Grey, nes jo anketa išsamiausia ir viskas aiškiai bei pagrįstai atsakyta ir jis aktyviausias iš visų pildžiusiųjų.

 

Kiti nepateko, nes:

E'Marozas, E'Nesakysiu - neaktyvūs.

J'Cool - senbuvis, tačiau visiems vienodos taisyklės, ir ką tik grįžusiems neduodame direktoriaus.

R'Rokeriux, R'Voluma - neišlaikė egzamino.


  • 1

tumblr_n966qd1knM1stli1mo4_500.gif






Temos kurios gali Jums patikti ir yra susijusios su šiais raktažodžiais: direktorius

0 vartotojai(-ų) skaito šią temą

0 nariai(-ių), 0 svečiai(-ių) ir 0 slapti(-ų) nariai(-ių)

Sveikas atvykęs į mūsų garbingą bendruomenę Prisijunk arba Užsiregistruok